Proiecte

Inaugurarea noului sediu al Primariei Albesti

Autor:  
Publicat: 21-06-2011
Video (0)   Foto (5)   Comentarii (0)   Vizualizari (3731)  

Inaugurarea noului sediu al Primariei Albesti
Foto: botosaneanul.ro

Comuna Albești are începând din aprilie 2011, un sediu ca scos din cutie pentru Primărie. După circa patru ani de zile, administrația publică locală a finalizat investiția demarată din anul 2007, cu fonduri de la bugetul local în valoare totală de 1,5 milioane de lei noi. La acțiunea de inaugurare au participat și senatorul Daniel Humelnicu, deputatul Niculae Rebenciuc, șeful Cancelariei Prefectului Sorin Grindei, consilierul președintelui CJ, Florin Bulgaru sau inspectorul școlar general, Ada Macovei. Totodată, au aplaudat realizarea administrației publice locale primari din comunele: Todireni, Dobârceni, Durnești, Santa Mare, Trușești și Călărași.

Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată în aer liber de doi preoți pe o scenă amenajată în curtea instituției, după care au luat cuvântul cei doi parlamentari invitați la acțiune. ”Într-adevăr astăzi intrăm în noul sediu al Primăriei comunei Albești. Vreau să felicit pe domnul primar, pe toți consilierii locali și în primul rând pe dv. Oameni buni, pentru că această realizare a domnului primar este efortul comunei datorită căreia avem acest frumos edificiu. Această clădire nu reprezintă doar un edificiu, reprezintă în cele din urmă o instituție a Consiliului Local și a primarului. Cele două instituții care ar trebui să sunt convins că sunt alături de dv., dar și locul unde vă depuneți proiectele dv., proiectele pentru apă, asfalt și infrastructura de care aveți nevoie”, a declarat senatorul Daniel Humelnicu. În asentimentul senatorului democrat liberal a fost și deputatul Niculae Rebenciuc, care la rândul său a felicitat Executivul Primăriei pentru investiția finalizată. ”Mă bucur să fiu aici cu dv. La acest mare eveniment din viața comunității dv. Vreau să vă spun că sunt deputat în Colegiul nr. 1 Flămânzi, colegiu ce are în componență și comuna dv. Vreau de la început să vă spun că am o relație foarte bună cu dl. Primar cu care am colaborat foarte bine până acum și l-am sprijinit pentru proiectele pe care le-a avut de făcut. Vreau să îl felicit pe domnul primar pentru realizările de până acum cu sprijinul dv. și vreau să îl asigur că prin calitatea mea de parlamentar îi voi acorda sprijinul necesar pentru realizările viitoare”, a afirmat și Niculae Rebenciuc, deputat PDL.

Derularea lucrărilor la noul sediu al instituției, nu a fost lipsită de probleme. Primarul comunei povestește că, proiectul a fost implementat încă din anul 2007, însă lucrările au fost demarate abia în  mai 2008, din cauza contestațiilor depuse de firmele participante la licitație. După ce acest hop a fost depășit, firma câștigătoare, respectiv B&B Internațional din Fălticeni a intrat în insolvență după aproximativ 1 an de zile de activitate. Ulterior, administratorii firmei falimentare au cedat lucrările către o firmă botoșăneană, Neo Style, care a dus la bun sfârșit investiția. ”Valoarea totală a investiției cu tot cu valoarea construcției, a mobilierului, a dotărilor, a împrejmuirii cu gard din fier forjat, spațiu floral din curte, a fost de 15 miliarde de lei vechi. Bani de la bugetul local. Suprafața totală este de vreo 570 mp”, a declarat Mihai Amarandei, primarul comunei. Acesta a mai afirmat că, deocamdată fostului sediu al Primăriei nu i s-a găsit o destinație dar, cel mai probabil va fi dată spre închiriere unor agenți economici locali.

sursa: botosaneanul.ro

 

«Inapoi«

Galerie Foto

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.