Proiecte

Modernizare drumuri comunale Comuna Albesti si achizitionarea de utilaje si echipamente pentru servicii publice in Comuna Albesti, Judetul Botosani

Autor:  
Publicat: 21-06-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3956)  

Modernizare drumuri comunale Comuna Albesti si achizitionarea de utilaje si echipamente pentru servicii publice in Comuna Albesti, Judetul Botosani

Locuitorii comunei Albesti pot acum sa mearga din centrul de comuna spre doua sate, printre care Tudor Vladimirescu, fara a mai apela la tractor. Primaria a accesat un proiect cu finantare europeana si a asfaltat 12 km de drum comunal intre Albesti si Tudor Vladimirescu, pana la iesirea spre comuna Santa Mare, si intre Albesti si Custiugeni, un drum cu serpentine.

Inaugurarea celor 12 km de drum s-a facut cu o slujba tinuta de trei preoti din comuna, in prezenta autoritatilor locale, a executantului si proiectantului, dar si a zeci de localnici veniti sa ia parte la un eveniment notabil in comunitatea lor. Albestenii s-au declarat multumiti de investitia realizata de primarie intr-o zona in care nu credeau ca se va face vreodata drum asfaltat.

"Ca sa mergem la Tudor Vladimirescu trebuia sa urcam intr-un tractor, atunci cand ploua, iarna la fel. Era groaznic! Acum putem merge si cu pantofi de lac pe drum", a declarat un localnic.

"Asfaltul inseamna modernizare. Ma bucur ca Tehnic Asist a reusit sa predea lucrarea in termenul prevazut", a declarat Ioan Viorel Ciobanu, directorul Inspectoratului Teritorial de Constructii. Lucrarea realizata de Tehnic Asist a fost laudata si de primarul Mihai Amarandei. "Nu o spun eu, o spun specialistii care au vazut drumul, Tehnic Asist a realizat o lucrare serioasa", a spus primarul Amarandei.

Proiectul "Modernizare drumuri comunale Comuna Albesti si achizitionarea de utilaje si echipamente pentru servicii publice in Comuna Albesti, Judetul Botosani". Valoarea proiectului a fost de 2,5 milioane de euro. Firma proiectanta a fost Comir SRL Botosani, iar executantul a fost compania SC TEHNIC ASIST SRL Botosani.

Pretul per km de drum comunal asfaltat a iesit de 500.000 lei, diferenta fiind folosita de autoritatea locala pentru achizitionarea de utilaje.

Proiectul a fost demarat in octombrie 2008 si a fost finalizat in noiembrie 2010, cu toate ca termenul final de executie era martie 2011. Comuna Albesti a depus acest proiect la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, fiind obtinut pe masura 322 in cadrul FEADR.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.